SeksTHERAPIE
Bij een seksuoloog komen voornamelijk onderwerpen aan bod rond het zich oké voelen bij de eigen seksualiteit, in je relatie of met je gedrag. Door middel van informatie, educatie, huiswerkopdrachten en gespreksbegeleiding gaan we aan de slag. Als meerdere personen gelinkt zijn aan het onderwerp kan bv. de betrokken partner meekomen. Ook samenwerking met een arts of specialist is mogelijk.
Onderwerpen kunnen onder meer zijn: onzekerheid, seksuele oriëntatie, gender, verlangen, opwinding, orgasme, pijn tijdens seksuele activiteiten, seksueel misbruik of geweld, verslaving, ‘andere’ voorkeuren, ontevredenheid, zwangerschap, lichaamsbeeld, seksuele ontwikkeling, veranderingen na ziekte, seksuele overdraagbare aandoeningen, … . Deze onderwerpen behandelen valt binnen het terrein van:
Seksuologische hulpverlening en of counseling
Bij vragen of problemen die zich in een ‘relatie’ afspelen krijgen de betrokken partners ruimte. Aan de hand van het naar boven brengen van patronen, gedragingen en emoties werken we samen aan het in relatie zijn. De thema’s die eerder werden vermeld bij seksuologische hulpverlening kunnen hierbij ook aan bod komen, maar de focus ligt natuurlijk meer bij de inbedding in relatie(s).